Excursies

Na de zomer zullen wij weer met een goedgevulde agenda komen! Deze zal te zijner tijd te bezichtigen zijn op www.kanvasamsterdam.nl alwaar wij onder de noemer ‘activiteitencommissie’ zullen opereren.

Archief:

Laat ons weten hoe je een excursie vond, door onder aan deze pagina een reactie achter te laten. Uiteraard kun je ook tips en wensen voor een toekomstig uitje plaatsen!

CBK Kunstuitleen, 21-05-2010

  

   

   

Sotheby’s Kijkdag ‘Oude Meesters’, 14-05-2010.

helaas geen foto’s gemaakt. Een interessant rondleiding door Marthe Wijngaarden, specialiste in Oude Meesters.

Judith Leyster in het Frans Hals Museum, 28-04-2010.

foto’s volgen!

Christie’s Kijkdag ‘Nineteen to Now’, 05-03-2010.

 

 

 

Rotterdam Internationale Architectuur Biennale, 15-11-2009.

Een bezoek aan het NAi, Huis Sonneveld én het Boijmans… – de excursie naar Rotterdam was zeer geslaagd. Met veel passie en een zorgvuldige voorbereiding nam Ben Rebel ons mee door de hoofdtentoonstelling van de Internationale Architectuur Biënnale.

Het thema van dit jaar ‘Open City’ is onderverdeeld in zes thema’s, waaronder maakbaarheid en reciprocity. De voorstellen die in de expositie getoond worden lopen uiteen van toekomstvisies van Rotterdam tot plannen voor vluchtelingenkampen. Prachtige schetsen, enorme maquettes, foto’s, teksten, films – er is veel aandacht besteed door curator Kees Christiaanse. En zelfs na de zeer uitgebreide, leerzame rondleiding van Ben Rebel hebben we nog niet álles gezien.

Het Sonneveldhuis staat net buiten het NAi, in het museumpark. Toen het huis gebouwd werd, was het echter een weiland buiten de stad met weinig meer dan nog een paar huizen in de omgeving. Het huis is teruggebracht in de originele stijl, waardoor het nu opnieuw een mooi voorbeeld is van het Nieuwe Bouwen; de architecten Van der Vlugt en Brinkman hadden namelijk ook het interieur ontworpen. Erg is zorgvuldig nagedacht over de kleurschema’s, het meubilair (bijna alles is van Gispen) en de scheiding tussen het leven van de eigenaars (de directeur van de Van Nelle fabrieken) en het leven van de bedienden .

Omdat een aantal nog niet genoeg hadden, is er ook nog een bezoek gebracht aan de (vaste) collectie van het Boijmans Van Beuningen.

Be the first to start a conversation

Plaats een reactie